Elérhetőségek
Kecske/Birka tartás
Magamról
Eladó állataim
Baromfiak szaporítása.
Magyarországon teny. baromfik
Linkek
A baromfi tartás alapkövetelményei
Vízi szárnyasok tenyésztése.
Fórum
GalériaA keltetés előtt bocsássuk a kakasokat a tyúkok közé ha addig nem lettek volna köztük.Ezzel biztosítjuk a tojások termékenységét.Testnagyság szerint általában 15.tyúkra 1 kakast számítunk.A kakas és a tyúk fiatal legyen kivételek lehetnek a legjobb tojók vagy a legjobb kakasok.
A keltetést vagy kotlókkal vagy géppel végezzük.Mindkét esetben érdemes betartani az alábiakat:
Tenyésztési célra legjobb február közepétöl április végéig keltetni.
A tojás 10. naposnál ne legyen idősebb.

A csibék  21. napon kelnek ki. A csibék anyjukkkal legyenek kinn a szabadban, a csibékre nagy gondal figyelünk mert csak  így érhetjük el hogy a jércéink korán elkzdjenek tojni.A kikelt csibéket megszáradásukig  jó meleg száraz helyen kell tartani. 
A kikelt csibéknek 20-24 óráig nincs szükségük táplálékra mert a szikzacskójában még elegendő táplálékot hoztott magával. Másnap viszont kötelező a nagyon finomra darált:(tritikálé,kukorica vagy
búza).
És a víz elengedhetetlen.Ha nem sajnáljuk rá az időt akkor 25.csirkénként 1 db főt tojást is összetörhetünk az ételükbe.

A növendékbaromfi felnevelése:

A növendékbaromfi felnevelése legtökéletessebben vándorólakban történhet.
A növendékek az őszi hideg beálltáig a vándorólakban maradhatnak.

A pulyka tenyésztése:
---------------------------------------
A pulyka kiváló '''rovarírtó'".A legjobb fajta: A fekete bronz és a sárga réz pulyka.Húsáért a nagy mexikói pulykát tenyésztik.A tojásokat pulyka kotlóval keltetjük és a pipéket is vele neveljük.A kispulykák csak a 10-12  hetes korban kényesek.
 
A gyöngytyúk tenyésztése:
----------------------------------------------
A nagy kiterjedésű terület állata. Reggeltől estig  járja a területeket és bogarászik.Húsa kiváló.Nem kotlik rendszeresen ezért vele nem keltetünk.A fiatal csibéknek árnyékos terület is kell.


www.tyuktenyesztes.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!